POSTED IN Krig-fred, Norsk politikk

Aftenposten anbefaler krig.

Forbereder Norge seg på krig mot Russland?

10 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Norske soldater mot Russland

Av Jan Hårstad

Det var russiske RT som skrev om en soldat de oppdaget som var iført Telemarksbataljonens uniform. RT gikk ikke noe nøyere inn på om vedkommende var norsk eller ikke, men det er et lite tegn.

Aftenposten anbefaler full krig mot Russland på lederplass i dag 30 mai: «La Ukraina få skyte over grensen.» 

Jeg kan ikke se at verken folk eller journalister tar seg inn på Forsvarets Forum i Norge ofte,og det kan jeg på et vis forstå fordi det minner mer om et vekkelsesmøte i pinsemenigheter enn et forum for strategisk militær tenkning.

Anført av forsvarssjef Eirik Kristoffersen raller de bare begeistret over at Norge blir en amerikansk-tysk militærbase. Hver dag i årevis og de har siden 2019 gledet seg over at også Rødt meldte seg som Nato-partner.

Det var dette med Clauzewits da. «Krig er en fortsettelse av politikken med andre midler.»

Skal en skjønne noe av krigen kan man ikke som det offisielle Norge gjøre, starte i 2022, men en må begynne ved Sovjets sammenbrudd i 1990. Og en må komme med et svar på hvorfor USA brukte 5 milliarder dollar på å frambringe kupp og regimeendring i Kiev. Fram til 2014.

Jeg har faktisk ikke skrevet så mye om Ukraina-konflikten og særskilt etter at Zelensky meldte at Nato-Ukraina skulle gjenerobre KRIM. Da tenkte jeg som så: Hvor gal og tjukk i hue går det an å bli?

Det var på 1700-tallet Katerina den Store erobret Krim fra Ottoman Tyrkerne for å gi Russland adgang til varme hav via Svartehavet. 12 kriger har Russland ført for sitt aller viktigste geopolitiske brikke: Marinebasen Sevastopol på Krim.

Forsvarssjef Eirik Kristoffersen

Forsvarssjef Eirik Kristoffersen som opptrer hver dag på Forsvarets Forum framtrer nærmest som en imbesil militær analytiker i mine øyene. Han jodler bare og «TROR» på Ukrainsk seier. De fleste der tror og håper og innbiller seg at dette er tenkning.

Men er det ikke slik at USA/Nato vil ikke ha noen selvtenkende personer i sine krigsprosjekt? Kristoffersen er vel ikke dummere enn Jens Stoltenberg?

Enhver edruelig saklig undersøkelse ville i dag ha vist til at «UKRAINA» er En failed state i fritt fall som kun fungerer som et oppmarsjområde for Natos krig mot Russland. En av samtidens store krigsforbrytere heter Zelensky som har sendt oppunder en halv million ukrainske ungdommer til å dø for Nato. Det er nå under Nato-administrasjon. Ukraina: et administrasjonsområde.

Aftenposten stiller spørsmålet om «norske soldater på bakken i Ukraina?» Er nå det noe å tvile på. Hele det norske militæret miljøet er jo overbevist om at Nato skal tvinge Russland i kne. Hvis du ikke tror dette på Forsvarets Forum er det tvilsomt om du har noen jobb i det «norske forsvaret».

Forferdelige tilstander hersker i Norge om dagen. Et stort ansvar påhviler den såkalte «venstresida» som kapitulerte til Nato. Det ser ut som vi styrer mot en katastrofe.

Forsidebilde: Alexander Smagin

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

10 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  1 juni 2024 8:42

  Eirik Kristoffersen og Jens Stoltenberg trudde på Nato-siger i Afghanistan òg.

  Desse taparane og falske profetane har framleis prestisje i Noreg. NRK held dessutan hardnakka på at Zelensky framleis er president (31.5.). Alle veit at det er han ikkje.

  Takk, Hårstad!

  Svar
 • Zelensky er vei ikke Ukrainas president lengre, han utgikk på dato den 20,05 . Likevel så blefrer våre eminente for han. Hvor mange milliarder ble lov fra Norge nå sist?
  Stoltenberg er en katastrofe for nato og Norge , nå har vel NATO-land inkl. USA tillat bruk av natovåpen med rekkevidde innenfor Russisk grense.
  Beskjed fra storting/regjering at enhver norsk familie bør utvide selvforsyninga fra 3 dager til en uke.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  1 juni 2024 9:59

  Nato går endå meir direkte inn i krigen mot Russland:

  https://www.rt.com/russia/598607-troops-en-route-to-ukraine/

  Kor mange frå Telemark bataljon er på plass?

  Svar
  • Rolf Galgerud
   1 juni 2024 13:34

   Det nettstedet du henviser til er sensurert bort. Får opp: Dette nettstedet er ikke tilgjengelig

   Svar
   • Torfinn Slettebø
    1 juni 2024 14:23

    Det var som rakkaren. Då må du prøva å kontakta nettleverandøren din? Eller PST?

    Noreg har lova å ikkje kopiera EU, som har stengt ute russisk presse for å redda ytringsfridom og demokrati.

   • Eg har ikkje problem med å få opp nettstaden.

 • Trygve Horgen
  1 juni 2024 10:17

  Det virker mer og mer klart at de kreftene som fikk fremprovosert denne krigen mot Russland er villig til å krige til denn bittre slutt, krig med atomvåpen.

  Men i følge våre sikkerhets myndigheter vil det helt sikkert gå bra. Vi må bare ha et lager med 20 liter vann og hermetikk og tørrmat for 1 uke.

  Svar
  • Tor Larsen
   3 juni 2024 22:33

   Omtrent som med atomberedskapen i gamle Brigade Nord, at hadde du vernemaske, teltduk, vindvotter og klesbørste så var du så sikker mot atomkrig som vel var mulig, samtidig som at norske stabsoffiserer trente med amerikanerne på å detonere atombomber i Finnmark.

   Svar
 • Trygve Horgen
  1 juni 2024 18:29

  Hei . Jeg var inne på Aftenpostens nettside for å lese kommentarer på artkkelen. (Jeg dadde lagt inn en kommentar lignende denn jeg har her) Men så vidt jeg kan se, er alt fjernet både artkkelen og kommentarene.

  Ble det for drøyt?

  Svar
 • Johannes E. Åtta Førtifira
  2 juni 2024 13:05

  «Skal en skjønne noe av krigen kan man ikke som det offisielle Norge gjøre, starte i 2022, men en må begynne ved Sovjets sammenbrudd i 1990. »

  Jan Hårstad, du skrive ofte bra ting, men du viser gang på gang at dine historiekunnskaper er meget svake.
  Når det gjelder Ukraina går dine historiekunnskaper visst bare tilbake til 1990…

  Kan du på stående fot fortelle når, hvordan og hvorfor Krim og Donbass-fylkene ble «ukrainske»? Det tror jeg ikke du kan.

  Tror du ikke de riktige svarene på de spørsmålene har noe å si for den pågående krigen?

  Her har du for øvrig bilde av soldaten med norsk flagg på uniformen som du skriver om:

  postimg.cc/ftcDRvXm

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Rettsfilosofen Eva Vlaardingerbroek:

Globalistene konstruerer kriser for å etablere en verdensregjering.

Forrige innlegg

Falske nyheter fra de store mediene og NRK.

Ingen varmerekord i India.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.