POSTED IN 9/11, Afghanistan

Afghanistankrigen var uttrykk for langsiktig planlegging.

9/11 var bare den nødvendige utløseren.

0
Print Friendly, PDF & Email

Krigen mot Afghanistan planlagt lenge før 11. sept. 2001

(8. sept. 2021)
Mens alle vil diskutere exiten fra Afghanistan, er det ingen som vil analysere inngangen. For USA planla krigen i detalj lenge før 11. september 2001 og hadde i praksis allerede startet krigen mot Taliban i Afghanistan. Noen viktige sider er i påfallende grad blitt utelatt fra historien som om media skulle ha en stor blind flekk. Det dreier seg om olje, gass og rørledninger. Har du hørt om det på NRK?
______________________________________________________________________________
Innlegget er hentet fra Hvamenerpartiene
______________________________________________________________________________

Allerede i 1990 anslo man at de Kaspiske statene satt på enorme olje og gass-ressurser. I perioden 1991 til 1997 kollapset Sovjetstaten, og mange nye stater ble opprettet i kjølvannet. Amerikanske oljeselskaper korrumperte statsledere for rettigheter og investerte milliarder. Sammen med investeringene flyttet soldatene inn i Sentral-Asia.

Det var to problemer. Det ene var at Russland kontrollerte oljerørledningen vestover fra Kazakhstan. Det andre var at Taliban sto i veien for en ny rørledning fra det Kaspiske hav sydover gjennom Afghanistan og Pakistan til Indiske havet. Helt frem til bomberegnet startet 7. oktober 2001 forsøkte USA å forhandle med Taliban. Mai 2001 publiserte Dick Cheney sin energi-plan. Her fremgår at USA er avhengig av olje fra de kaspiske statene, Russland og Afrika. Det måtte påregnes å overvinne ”fremmed motstand” for å oppnå dette, ifølge planen.

man in black leather jacket standing on white floor tiles during daytime
Aserbajdsjans hovedstad Baku ved Det Kaspiske Havet er en moderen storby bl.a. som følge av landets store oljeinntekter.

20. november 2001 dukket det opp en grundig reportasje skrevet av Patrick Martin med tittel: ”US planned war in Afghanistan long before September 11”. Her dokumenterer Patrick Martin USA sin kåthet etter ressursene, og dets behov for en Trans Afghansk rørledning. Han viser at krigen i praksis begynte lenge før 11. september 2001 og dokumenterer hvorfor og hvordan. Her er link til rapporten fra Martin oversatt til norsk og på originalspråket.

USA planla krig i Afghanistan lenge før 9/11
US planned war in Afghanistan long before 9/11

SISTE: Krigen sluttet ikke 31.08.2001

(9. sept. 2021) Bidens store løgn er at USA har avsluttet 20 års krig mot Afghanistan. Den er ikke avsluttet, den har bare endret karakter og blitt mindre synlig – og derfor mer politisk spiselig. USA vil fortsette å destabilisere Midtøsten og Sentral-Asia på et vis som vil rekruttere flere jihadister, denne gangen bevæpnet med USAs egne våpen. Derfor må USA sende flere droner som dreper flere Afghanere …

Biden’s Big Lie About the Afghan War

Forsidebilde: Leon

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Først kaller de vaksinasjonspass for en konspirasjonsteori. Deretter blir det offisiell politikk.

Slike folk styrer nå Storbritannia.

Forrige innlegg

Nato er ingen forsvarsorganisasjon.

Ingen partier i Norge tør utfordre «Angreps-Nato».

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.