POSTED IN Afghanistan, Virkelighetsforståelse

Afghanistankrigen var planlagt i lang tid.

Det dreide seg om å finne et påskudd.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Det er løgn at 9/11 førte til krigen en knapp måned senere. Krigen ble planlagt i 3 år

Ifølge Paul Wolfowitz (nummer 2 i Pentagon) tok selve planleggingen av den militære operasjonen i Afghanistan bare tre uker. Det er løgn. Planleggingen for å fjerne Taliban begynte i 1998 og tok tre år

Innlegget er hentet fra Hva mener partiene?

Tre vinklinger er nyttig for å forstå hva som har skjedd i Afghanistan. Langversjonen finner du i min gratis nettbok «20 år etter 11. september 2001».

• I hvilken grad har USA brukt løgn og bedrag og falske hendelser til å starte krig ?

• Hva kan ha vært viktig nok i Afghanistan til å starte en krig ?

• Finnes det huller i den offisielle versjonen etter 9/11 som tilsier at noe ikke stemmer ?

USAs kriger

Å starte krig uten en legitim grunn er en forbrytelse ifølge internasjonale regler. Derfor er det så viktig å konstruere en gyldig grunn til det, selv når denne er falsk. Hvis ikke kan man risikere å havne i samme uføret som Russland er i Ukraina: å bli anklaget for ulovlig angrepskrig, få vestlig opinion mot seg og bli sanksjonert til døde.

I dag synes det klart at USA laget falske påskudd for krigene i Vietnam 1964, Irak 1990, Irak 2003, Libya 2011 og Syria 2011, krigene var basert på løgn og bedrag og var derfor ulovlige angrepskriger. Dette beviser selvfølgelig ikke at 9/11 var en innside jobb utført av USA for å gi falsk legitimitet til å invadere Afghanistan. Men det beviser at militære og sivile ledere har tenkt slike tanker før.

Afghanistan 1990 – 2001

Enron startet i 1994 byggingen av Dabhol Power Plant, verdens største gasskraftverk, utenfor Mumbai i India. Samme år ble Enron tildelt en kontrakt av usbekiske myndigheter om å utvikle gassforekomstene i Kashaganfeltet. Kontrakten skal ha vært verdt 10 milliarder dollar og skulle vare i 30 år. USA var inne i bildet begge steder, både med støtte og lånegarantier. Problemet var å få fraktet oljen fra Usbekistan ned til Det indiske hav, og man planla den transafghanske rørledningen (TAPI) til formålet.

I 1996 tok Taliban makten i Afghanistan. Det ble fort klart at USA ikke kunne regne med noen rørledning så lenge Taliban satt med makten. Likevel forsøkte man forhandlinger til siste sving. En utsending fra Taliban kom til Washington i mars 2001 med presanger til den nye presidenten, inklusive et kostbart afghansk teppe. Samtalene ble en katastrofe. USA sin representant utbrøt at «enten aksepterer dere vårt tilbud om et teppe av gull eller så begraver vi dere under et teppe av bomber». I ettertid vet vi hva som ble resultatet.

USA slet også med egen opinion. I september 2000 skrev Dick Cheney med flere: «Å gjenoppbygge global amerikansk kontroll både militært og kommersielt er forventet å ta tid, dersom det ikke dukker opp et katastrofalt og katalyserende element – som et nytt Pearl Harbor.» I mai 2001 skrev han i en energiplan at USA er avhengig av olje fra de kaspiske statene, Russland og Afrika. Han brukte formuleringen: «Det må regnes med å overvinne fremmed motstand for å oppnå dette.»

Frem mot 9/11 ble det inngått allianser og styrkeoppbygginger under navnet «Anti-Taliban» der USA sammen med allierte rundt Afghanistan begynte å forberede seg på å aksjonere. I august 2000 skrev Washington Post at amerikansk militæropprusting pågikk i stillhet og i hemmelighet i Kasakhstan, Kirgisistan og Usbekistan, flere måneder før presidentvalget i november i USA. Patric Martin hevder CIA var involvert i kamphandlinger før 9/11.

Før 9/11 var styrker underveis til området fra både Storbritannia og USA, mange var allerede på plass til to store øvelser i Egypt og Oman. Det eneste de manglet for å ta Afghanistan uten massiv fordømmelse var et godt påskudd. Det fikk de på 9/11. Og takket være 9/11 kunne USA beleilig bestemme utviklingen alene uten å ta hensyn til de andre støttespillerne.

Krigen startet 7. oktober 2001. Ifølge Paul Wolfowitz (nummer 2 i Pentagon) tok selve planleggingen av den militære operasjonen bare tre uker. Å planlegge en krig på andre siden av kloden tar ikke tre uker, det tar tre år. Wolfowitz løy. Denne krigen var planlagt fra 1998.

Krigen var planlagt lenge før den ble iverksatt. Det viktige for å kunne starte var å finne et påskudd.

En israelsk journalist skrev i 2002 at han var forbløffet over å se hvordan plasseringen av de nye basene til USA i Afghanistan sammenfalt med den planlagte rørledningen.

USA sier invasjonen i Afghanistan skyldes at de ble utsatt for terrorister fra Saudi-Arabia ledet av Osama Bin-Laden fra Saudi-Arabia, en mann som noen påstår var oppdratt av CIA. Men krigen handlet om olje, gass og rørledning, verken mer eller mindre. Krigen ville hatt samme omfang enten 9/11 hadde skjedd eller ikke. USA ønsket utvilsomt å nedkjempe Taliban for å få bygget den transafghanske rørledningen. Dette beviser ikke at USA selv sto bak 9/11. Derimot etablerer det et sterkt motiv.

Hullene i den offisielle versjonen

Den offisielle versjonen fra 9/11 er full av mangler og åpenbare feil. Vi har fått en bråte bøker og dokumentarfilmer som tilbakeviser den offisielle versjonen, jeg nevner noen av de minst kjente eksemplene i min bok. Det siste bidraget er dokumentaren SEVEN i 2020 der en gruppe på Fairbanks-universitet i Alaska underkjenner NIST sin offisielle forklaring rundt kollapsen til WTC7.

Dersom det kan bevises at USA har løyet og selv står bak en av de fire hendelsene 9/11, faller de alle til jorden som døde fugler. Da har USA selv forårsaket terrorhandlingene som tok livet av 3000 amerikanere og som skapte en ekstrem polarisering mellom «kristne» og «muslimer». Da har verden vært utsatt for det største bedrageriet i historien. Alt for å bygge en rørledning og få kontroll over mer olje og gass.

Motiv, mulighet, midler og makt

Min påstand i boken «20 år etter 11. september 2001» etter å ha jobbet med stoffet i over 20 år er at navngitte neo-konservative krefter i USA sto bak 9/11 for å skaffe et påskudd til å invadere Afghanistan og nedkjempe Taliban. De hadde motiv, mulighet, midler og makt til å planlegge, gjennomføre, rydde opp etter, og ikke minst til å holde en jernhånd over medier og folkemeninger i etterkant av denne meget kompliserte og særdeles dyktig utførte operasjonen.

At New York ble kvitt et par asbestbefengte bygninger, at Larry Silverstein fikk 4,5 milliarder dollar i forsikringsutbetaling og at CIA fikk økt narkotikaproduksjonen i Afghanistan fra 185 tonn i 2001 til 9000 tonn i 2020 verdt mellom 1 og 2 milliarder dollar, ble en ekstra bonus.

Hvor er journalistene ?

Media er tause. Debatten er avlivet. Ingen har vilje til å lete opp kilder, dokumentere hva som kan ha skjedd og drøfte pussige sider av saken. Da USA trakk seg ut av Afghanistan i 2021 ble det laget utallige analyser om krigen og slutten på den. Felles for dem alle var at ordene olje, gass og rørledning ikke ble nevnt et eneste sted. Og dokumentarfilmen SEVEN vil aldri bli vist på norsk TV. Dette plager verken norske journalister eller PFU.

Samtidig ser vi hvordan FBI og justisdepartementet har trenert etterforskning, holdt tilbake bevis og unnlater å svare på anklager fra kongresskomiteen som etterforsker president Joe Biden for å ha mottatt millioner av dollar fra tvilsommem stater. Dette blir ikke nevnt i MSM med et ord. Et amerikansk kongressmedlem sa det slik: «I gamle dager, som under Watergate, var det journalistene som frontet de viktige sakene og politikerne som strittet mot. I dag er det politikerne som fronter de viktige sakene, og journalistene som stritter mot. Hva er det som har skjedd?» Jeg er redd svaret er opplagt: «Media er kjøpt og betalt». Det må være flaut å være journalist nå.

Hva skjedde med rørledningen gjennom Afghanistan?

Etter hva jeg forstår skal rørledningen bli ferdigstilt i løpet av 2023. I så fall er det nærliggende å spekulere at USA og Taliban har kommet til en slags enighet (les: noen milliarder dollar) som kan være bakgrunnen for at rørledningen får ligge i fred og som gjorde at USA kunne trekke seg ut relativt smertefritt i 2021. Kanskje USA oppnådde det de ville til slutt likevel – med et teppe av gull?

Kilder:

USAs transafghanske olje- og gassdrøm, Stavanger Aftenblad 27.05.2008

Tidslinje Afghanistan kap. 7 i boken «Crossing The Rubicon» av Michael C. Ruppert (2004)

Basene i Afghanistan side 100 i boken «Crossing The Rubicon», se lenken ovenfor

Krigen var planlagt lenge før 11. september, Stavanger Aftenblad 3.06.2008

Artikkel av Patrick Martin, 20. november 2001, oversatt til norsk av R.K

Et nytt Pearl Harbor: PNAC sin «Rebuilding America’s Defenses» side 51

Redaksjonen har lagt til bilde m/tekst

Forsidebilde: iStock

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • «Hva kan ha vært viktig nok i Afghanistan til å starte en krig ?»

  – og til at norske politikere ble med på overgrepet?

  – SV ble med fordi afghanske jenter ikke fikk gå på skolen.
  Media forsvarte krigen fordi afghanske kvinner ikke fikk sminke seg.

  Slik er altså norsk kultur.
  – Som norsk offentlighet (?) vi tydligvis synes er bedre enn den afghanske .

  Det er kanskje mindre dobbeltmoral i den afghanske kulturen?
  De bør snart lære av kultur-landet Norge.

  Men HVORFOR blir norske politikere så lett med på amerikanske angreps-kriger, -og hvorfor kastes så mye penger/innsats bort på dette når vi har oppgaver å bruke arbeidskreftene på i Norge?
  Et lite, – men viktig spørsmål.

  Svar
  • Og når vi nå latterliggjør Taliban, og glemmer vår egen historie:

   ‘ Hun fikk ikke være med på paraden var den brutale beskjeden. Det passet seg ikke for en kvinne. Hun måtte stå og se på fra Slottsplassen. I likhet med alle de andre motstandskvinnene.
   Kvinner opplevde at det etter krigen raskt var tilbake til kjøkkenbenken i et tradisjonelt kjønnsrollemønster med barn, ektemann og hus.’
   nrk.no/innlandet/xl/motstandskvinnen-som-ikke-fikk-mote-kongen-1.15608964

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Dette er ikke 2. verdenskrig, men noe helt annet.

Ukraina (Nato) ødelegger sine siste reserver.

Forrige innlegg

Virkelig kynisme i fri dressur.

USA til Ukraina: Dere skulle ofret flere menneskeliv!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.