POSTED IN Afghanistan

Afghanistan:

USA trekker ut tropper i all stillhet.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Det er valg i USA til høsten og favoritten er president Trump. Joe Biden har liten sjanse av ulike grunner. Men så har en fått nedstengningen av samfunnet begrunnet i en relativt ufarlig sykdom som dreper eldre og fra før svært syke.

Men nedstengningen av samfunnet rammer alle andre. Noen svært hardt. Reiselivsnæringen er ødelagt for lang tid i mange land og kjøpekraften i vestlige land er svekket av tiltakene. Vi står overfor mange konkurser og en svær arbeidsledighet. 

Alt dette er dårlige nyheter for  den sittende presidenten som ønske gjenvalg. Krigsindustrien ønsker evig krig men befolkningen er krigstrøtt og lei alle de døde og krøplingene som kommer hjem fra slagmarken.

Gammel krigsplakat med en i dag meningsløs tekst.

Forhandlingene med Taliban har vært langdryge og kompliserte fordi marionett-regjeringen som USA har fått innsatt stritter imot. De vet at drar USA er de også ferdige. De sitter på USAs bajonetter.

Likevel flytter nå USA soldatene ut av landet. Hvis dette vedvarer vil Trump kunne holde løftet om å avslutte krigene sine og sjansen hans for gjenvalg øker. Men han må også få orden på økonomien – og det ganske fort.

Hvis meldingen under er korrekt er det gledelig for USAs gutter og jenter i uniform og for Afghanistans befolkning, men for krigsindustrien er det ikke bra. En krig uten ende er deres våte drøm.

Knut Lindtner

USAs tilbaketrekking fra Afghanistan ligger foran skjema.

Kan komme opp i 8600 tropper innen få uker.

Av Jason Ditz.

Tidligere denne uken ble det rapportert at president Trump var ivrig etter å sette opp farten med å trekke troppene ut fra Afghanistan. Grunnen var beymringen over at nationen snart vil få problemer med koronaviruset.

USA har kuttet ned på antall tropper hele tiden, og nå ligger de foran skjemaet når det gjelder tilbaketrekking.

Da fredsavatalen ble inngått var målet å ha 8900 tropper igjen i juli. Dette er færre enn de 10 000 som er tilbake i øyeblikket. De offisielle sier at målet om 8900 vil bli nådd om bare få uker. Og flere kutt er ventet etter det.

Hva har de egentlig kjempet for? Krigsindustriens fortjeneste?

USA har aldri satt noen dato for når de skal være helt ute av Afghanistan i fredsavtalen. Men med en Trump som ønsker å komme seg ut er det en god sjanse for at antallet vil fortsette å gå ned slik situasjonen er.

Trump har ønsket kuttene før valget i 2020, og står fast på at dette er i samsvar med fredsavtalen med Taliban.

Selv om utviklingen etter avtalen har blitt forsinket av den afgjanske regjeringens mangel på løslatelse av fanger, så fortsetter USA å trekke tropper tilbake.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Duncan Kidd

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • ­R­­e­­g­i­s­­­t­­r­­e­r d­­­e­g o­g k­­l­­a­­­s­­­s­­i­f­­­i­­­s­e­­r m­­­i­n u­­n­­g­­­e s­­­e­x­­­y f­­­i­t­t­­e ­­­-­­ http://photo0673372.e17.club

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Over Middelhavet:

Den moderne deportasjonen av afrikanske slaver. (del 2)

Forrige innlegg

Går jordens temperatur til himmels?

Nei, det er ikke noe dramatikk i dagens situasjon.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.