POSTED IN Afghanistan, Norge

Afghanistan:

Trump ville avslutte krigen. Biden vil fortsette.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Nå ser vi noe av forskjellen i Biden og Trumps politikk. Trump ville ha USAs sodater ut av Afghanistan, Biden vil holde dem der. Hensikten er umulig å forstå uten et trenet øye, altså at en fortår imperilismens vesen. Men for en uforberdt «venstreside» er nok dette overraskende. 

En globalisering av økonomien fører uvilårlig til etablering av en krigsmaskin som skal forsvare USAs økonomiske globale interesser. Biden tjener finanskapitalens interesser og den kapitalen har ikke noe fedreland. 

Hun er nok fornøyd nå, men skal vel ikke til Afghanistan for å kjempe for demokrati og frihet.

Trump vi ha industrien og soldatene hjem til USA. Det ene følger av det andre. 

Men det er enda vanskeligere å forstå hvorfor den norske regjeringen vil fortsette krigen der. Vi har ingen globale interesser, men vi er åpenbart mer katolske enn paven. Hva vi har i et fjernt fjelland i Asia å gjøre? Jeg fortår det ikke, men det gjør kanskje de som bestemmer dette, selv om det ennå ikke er gitt noen anne grunn enn at norske gutter og jenter kjemper for kvinnefrigjøring, frihet og demokrati. I Afghanistan!!!

Knut Lindtner

Dersom USA beholder styrkene i Afghanistan advarer Taliban om at kampene vil fortsette.

Å beholde troppene i Afghanistan vil effektivt gjøre slutt på fredsavtalen.

Av Jason Ditz.

Siden president Biden ble innsatt som president har administrasjonen hans vært svært tvilende til den afghanske fredsavtalen.

Det er nå kommet så langt at rapportene sier at USA sannsynligvis kommer til å beholde sine styrker i Afghanistan etter 1. mai.

Dette kommer bare dager etter at NATO rapporterer at deres tropper blir i Afghanistan og at de ber USA bli i landet til støtte for NATO.

At NATO skulle trekke seg ut av landet i mai, og at USA heller ikke skulle være der var en del av fredsavtalen med Taliban.

Spørsmålet er om denne lille Afghanske jenta er glad for fortsatt USA-okkupasjon.

Avtalen med Taliban gikk ut på at de skulle bli kvitt utenlandsk okkupasjon. Når disse nå blir værende, sier Taliban at deres åpenbare reaksjon må være at kampene vil fortsette

Taliban er slett ikke sjokkert over denne utviklingen. De utsatte resultatet av Doha-samtalene til etter Bidens innsettelse, i tilfelle USA ikke lenger ville gjennomføre den tilbaketrekkingen som Trump-administrasjonen nesten hadde greidd å gjennomføre. 

Så krigen vil fortsette, det er hva det koker ned til.

Det er den forutsigbare konsekvensen av USAs politikk den siste uken.De har snakket ned fredsprosessen og vil skrote tilbaketrekkingen.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: William Bossen

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Mitt inntrykk er at Trump primært har benyttet seg av økonomiske virkemidler slik som sanksjoner og blokade for å ramme land som ikke underkaster seg USA. Man skal huske på at USAs blokade mot Saddam Hussein og Irak i sin tid førte til flere døde (ca 2 millioner døde irakere) enn USAs invasjon av Irak (ca 200.000 døde irakere). Men det ser ikke ut som Trumps metode har gitt særlig gode resultater, det har gitt motsatte resultater (ved at ulike utsatte land isteden allierer seg mot USA fremfor å underkaste seg).

  Norges politikk i Afghanistan kan ha noe med lydighet og underkastelse å gjøre. Norge er et lite land og et land som er strategisk veldig viktig for USA, og det er ikke så mye sprell man skal gjøre her i landet før USA kan reagere kraftig på dette. Norges krigføring i Afghanistan har dessuten ikke ført til motangrep eller terroraksjoner i Norge feks fra Taliban.

  Svar
 • Trump måtte slåss med mange krefter.
  ‘Jødene holder sammen, og de blir aldri fornøyd’.

  Det militærindustrielle komplekset: Trump er en svak leder hvis han ikke bomber andre land og pisker opp frykt for Russland, – da tar vi ham i media på det.

  Media og bakmennene som styrer verdensvalutaen.:
  Men :
  ‘ Forrige gang Biden hadde makt sammen med Obama økte gjelden i USA fra 74,6% av BNP til 105,3% av BNP. Hele 30,7% økte den gjelda i forhold til BNP
  Aldri før eller etter har noe slikt skjedd i USA , heller ikke noe annet land har sett tilsvarende.
  Sammenligningen som gjøres i Norsk media skjuler disse fakta
  Eks har gjelden steget mye under Trump også, men da har BNP steget tilsvarende og derfor er kun gjelden økt med 1,6% målt mot BNP
  Siste år Biden/Obama styrte økte gjelden med 5,2%’
  https://no.tradingeconomics.com/united-states/government-debt-to-gdp

  Men globalistene ble nok mest skuffet, med:
  ‘ Vil du ha frihet, vær stolt av landet ditt. Hvis du vil ha demokrati, hold fast ved suvereniteten din. Vil du ha fred, elsk landet ditt, sier Trump. Fremtiden tilhører patrioter, ikke globalister. Fremtiden tilhører suverene, uavhengige nasjoner med ledere som beskytter deres borgeres interesser og respekterer sine naboer. ‘

  Men nå har vi fått Biden, med utplasseringshund og kvinnelig brun visepresident for å tekkes kvinnelige velgere.
  Da er det bare for Biden å å lese fra tildelt manus.
  Det er andre krefter som styrer politikken.
  Alt er ved det gamle, når den «uforutsigbare»/ ukontrollerbare er blitt fjernet.

  Svar
 • ‘Den amerikanske syken’ er at deres soldater aldri trekkes ut etter å ha blitt satt inn i et fremmed land.
  I Europa ble tyske Wehrmacht under Adolf Hitler slått, og den såkalte ‘kalde krigen’ med Sovjetunionen opphørte ved unionens oppløsning.
  Likevel fortsetter USA med å holde okkupasjonstropper i Tyskland, Belgia, Spania, Italia og Hellas. Også britene gjør det samme, det står fortsatt en engelsk panserdivisjon i Tyskland.
  Selv om Koreakrigen sluttet med en våpenhvile for snart 70 år siden står det fortsatt 23 000 amerikanske soldater utstyrt med kjernefysiske våpen i landet. Japans keiserlkige styrker ble slått til overgivelse ved to kjernefysiske bomber. Likevel holder USA store militære styrker der. I Afghanistan og i Irak er de blitt stående, og i tillegg har de klart å få inn hærstyrker i et krigsskadet Syria.
  Tankeløse norske regjeringer avskaffer vernepliktforsvaret, og baseerklæringen til Sovjet om at ingen utenlandske militære baser skal etableres på norsk jord i fredstid. Etter salamiprinsippet tyter det nå inn amerikanske militære i Vardø, på Evenes, Ørland, Værnes og i Bardu.
  Med å vise til at andre steder i verden trekker USA seg aldri ut etter å ha kommet inn der med militære styrker.
  Under Erna Solberg er Norge blitt en vasallstat under USA, uten egen utenrikspolitikk og militært forsvar. Alle andre land kjemper for å bli kvitt koloniherrene. Sannelig er Norge et annerledes land!

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Midt-Østen:

Det er bare et land med atomvåpen som ingen snakker om.

Forrige innlegg

Vaksinetilgang brukes for alt det er verdt:

«EØS har sikret oss vaksinetilgang.» Trenger vi en vaksine mot russofobi?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.