POSTED IN USA, Valg

Er Norge en delstat i USA? The establishment I USA og NRK kjempet for Nikki Haley i Iowa.

Trump vant en knusende seier.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Elefanten i rommet er Donald Trump, mens demokratene bare virrer omkring.

Av Larry Johnson.

X-CIA analytiker

Vanligvis henvender jeg meg til det internasjonale publikum når det gjelder den hjemlige politikken i USA. Men denne gangen gjør jeg et unntak, etter Donald Trumps knusende seier i primærvalget i Iowa. Det republikanske etablissementet gikk samlet ut og prøvde å sette kjepper i hjulet for  Trump. Men de mislyktes totalt. Den neokonservative Nikki Haley er favoritt hos republikanske dekadente aristokrater. De tåler ikke lukten av Trumps tilhengere. Disse velstående golfklubb-medlemmene  hater å bli assosiert med denne  uvaskede folkemassen   som tilber Donald. Derfor har de helt millioner av dollar inn i organiserte forsøk på å slå ut flokken av tilhengerne til Trumperne.

Nikki Haley kom inn på tredjeplass, like etter min guvernør Ron DeSantis, bare noen får prosentpoeng bak. Men hennes plassering er villedende. Demokratene, som så langt vil ha pedoen bestefar Biden til å stille til sin andre periode, ble oppmuntret av resultatet, og vil se Haley på republikanernes nominasjonsmøte. Demokratene er desperate etter å senke Donald Trump.

Men de mislyktes i Iowa. Trump kan glede seg over én fordel han har framfor Nikki og Ron – hans egenheter, hans svakheter og hans feilgrep er godt kjent. Der er det ikke noe nytt å hente. Ni år med graving og påstander har ikke greid å komme med noe nytt. Om det er noe den nådeløse forfølgelsen av Trump har ført til, så er det han har blitt mer populær hos middelklassen og arbeiderklassen.

Det samme kan ikke sier om Nikki eller Ron. Ingen av dem har vært utsatt for så nøye etterforskning  som Trump har måttet tåle siden han første gang erklærte seg som presidentkandidat i 2015. De paniske forsøkene til baktalerne Clinton og Obama for å kalle Trump rasist, jødehater eller kommunistelsker har mislyktes. Trump er fortsatt svært populær i sin flokk, og han kan vise til tilhengerskarer som verken Haley eller DeSantis kan samle på sine stevner, til en pris av 1000 dollar stykket.

Dette er kjernen i problemet – det er velstående personer som dominerer lederskapet i det republikanske (også i det demokratiske) partiet. De lever i en innavlet virkelighet, og har overbevist seg selv at det er de som har grep på valgene. Det de ikke innser er at de bare blir mer og mer skitne på hendene i lobbyistenes grep. De aner ikke hvordan man skal gå fram overfor folkemengdens følelser og tro.

Trump er ikke støttet av tilhørernes fromme ønsker. Dette er hardbarkede folk. De sto i kø i timevis i kuldegrader og snø og sludd. Vis meg noen annen kandidat som kan samle en slik folkemengde under slike forhold.

Den forvirrede anti-Trump gruppen håper fortsatt at Nikki kan gjøre det godt i det kommende primærvalget i New Hampshire. Det er ikke sannsynlig.. Hun er ingen hyggelig dame, og den holdningen viser seg klart og tydelig i offentlige tilstelninger. Spesielt hennes nesten fanatiske holdning om å få USA med på enda flere uendelige kriger i utlandet.  Amerikanere som har sønner i vernepliktig alder vil måtte betale prisen for hennes vrangforestillinger om en storhet, like lite som de ville ha John McCain i Det Hvite Hus.

Trumps tale på mandag etter hans seier i Iowa overrasket mange. Han lot angrepene ligge igjen hjemme  og talte i en tone som var både forsonende og ansvarlig overfor motstanderne. Han både så ut som, og hørte ut som en president. Dersom Trump vinner i november vil han skylde Joe Biden stor takk for at Biden har gjort Amerika til et jævla høl og et kjønnsforvirret mareritt. De fleste amerikanerne vil ha trygghet og normalitet, ikke frykt og perversitet.

Det bringer meg over til demokratene. De prøver å finne en måte å bli kvitt Biden på før det er for sent.  Det går rykter om at Michelle Obama kan komme til å bli en overraskende erstatning for Biden. Noen demokrater er svimle over en slik mulighet. Snakk om vrangforestillinger!! Michelle har ikke gjort noe for å bevise at hun er politisk spiselig. Hun har aldri holdt noen strålende tale slik mannen hennes gjorde da han ble kastet inn i rampelyset. Hun er ikke en karismatisk person.  Hennes show på Netflix var som en bombe. Frossen potetsalat i en eskimo-iglo vil tiltrekke seg flere fluer enn Michelle.

Mer utfordrende er det faktum at mange svarte amerikanere ble forvirret av hennes omtale av mannen, han som ikke gjorde en fordømt  ting for å forbedre livene til svarte amerikanere, spesielt de som sitter fast i «slakterhusene» i sentrum av byer som Chicago, Atlanta, Philadelphia, New York og Oakland. Faktisk er det er voksende antall svarte amerikanere som lengter tilbake til den tiden da Trump var president. I hans presidenttid økte iallfall antallet som kom i arbeid.

Det finnes en annen gruppe neo-demokrater. De mener om seg selv at de kan kalles «NO LABELS». (Ingen merkelapp) Ironisk nok er det en utfordring, de fatter ikke at NO LABELS blir en merkelapp i seg selv. Denne gruppen består av demokrater fra den gamle skolen, som Joe Manchin og Joe Lieberman. Planen deres er å finne en kandidat sent på vinteren eller til våren . De tror for alvor at de kan plukke ut en kandidat fra sitt ormebol, en som magisk nok kan tiltrekke seg støtte. De mener fullt og fast at deres mystiske kandidat vil ha tilstrekkelig innflytelse som kan stjele velgere fra Trump. Men jeg tror det motsatte vil skje. Det er mer sannsynlig at dette vil splitte demokratene og gjøre det lette for Trump å vinne.

Det er allmenn frykt for at Biden vil starte en krig som kan brukes som unnskyldning til å avlyse valget i 2024. Amerika vil bli splittet i to, og deres evne til å gjennomføre en krig vil svekkes. Derfor må vi følge nøye med på hva som skjer i Ukraina, i Gaza, i Jemen og i Iran. En svært smart analytiker skrev følgende til meg i morges:

Hvorfor fjernet Biden houtiene fra terrorist-listene, og så angrep han dem ved det minste tegn til provokasjoner, uten at han hadde politisk dekning for det? I min verden er det fordi han, og og de som i realiteten styrer hans administrasjon, ønsker å bryte ned barrierene mellom forskjellige sider … for å underminere strukturer som er ment å sette en stopper for slik oppførsel.

Det er vandalisme – helt klart. Målet her er ikke Iran eller houtiene eller noen andre. Målet er oss.

Jeg frykter han har rett. Når det er sagt, så er ikke Donald Trump lenger en naiv celebritet som rir på en bølge av popularitet. Han er en såret og forherdet kjemper. Det demokratene og Trump-haterne ikke forstår er at deres nådeløse angrep på han bare gjør han sterkere, ikke svakere. At Trump nekter å krype sammen i fosterstilling og be om nåde gjør dem forbanna og forvirret. Jeg mistenker at Trump i all hemmelighet håper at de ikke holder opp. For han forstår at dette bare gjør veien til Det Hvite Hus lysere for han. Bidens klossete opptredener og ødeleggende politikk har faktisk gjort at vi lengter tilbake til Trump-tiden.

Vel Vel. Vi får se.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: iStock

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Norge er full av dem.

Å kjøre elbil er misforstått miljøvern.

Forrige innlegg

Scott Ritter:

Hvordan USA villeder verdenssamfunnet om sin krig mot Jemen.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.