POSTED IN Norge, Syria, Tyrkia

3. februar i Syria:

Stort nederlag for Erdogan.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Jeg kan ikke vurder konsekvensene av denne hendelsen men konstaterer at dette har skjedd. Dette fortelle noe om nye våpen og en av grunnene til den fremgangen den syriske hæren nå gjør for å frigjøre Idlib.

At tyrkiske myndigheter skriker og truer i etterkant er rimelig, men egentlig forteller dette at styrkeforholdet ikke nødvendigvis er i Tyrkias favør selv om landet har Natos nest største militære styrke.

Jeg begynner å helle mer og mer til den overbevisningen at Tyrkia ikke vil gjøre noe særlig militært utover truingen om krig. De har for mye å tape og for lite å vinne. Syrias hær er langt sterkere enn det mange har trodd.

Dette er også en melding til de kurdiske SDF-styrkene som okkuperer nord-øst Syria.

Knut Lindtner

Foto-oversikt over den tyrkiske hærens konvoi som ble ødelagt av syrisk artilleri siste uke.

Marko Marjanović

Syv tyrkiske soldater en en militær kontraktør ble drept om natten den 3. februar i utkanten av den syriske byen Saraqib da en tyrkisk konvoi feilaktig ble oppfattet som tilhørende Hayat Tahrir al-Sham (al—Qaida).

Her er resultatet:

At syrerne var i stand til å ødelegge en konvoi i bevegelse om natten på denne måten forteller at dette ikke lenger er bestefars artilleri. Det nyeste innen artilleri (kanskje første gang demonstrert av Russland i Donbass i 2014) er å ha en drone flygende over som tillater deg korrekt ildgiving i real-tid eller en montert laser-leder og lede ilden direkte.

Alle har droner nå. Ikke de største bevæpnete av den typen USA bruker, men en trenger ikke nødvendigvis disse. Hvis en har oppgraderte bakkevåpen oppnår en mye av de samme egenskapene uten å feste et våpen dirkete på dronen. Mat til ettertanke for eventyrere – dette er ingen spasertur lenger.

Oversatt av Knut Lindtner

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Jan Magne Skogan
    11 februar 2020 14:48

    Styrken til den syriske hær ligger ikke nødvendigvis i moderne, digitaliserte våpen, men i det faktum at denne kampstyrken har årevis erfaring med kontakt-krig i bagasjen.

    Soldater kan trenes opp, men trening kan aldri bli det samme som deltagelse i krig. En enkelt kamperfaren soldat oppveier flere uten. Tyrkiske soldater har all grunn til å frykte konfrontasjoner med syriske soldater.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Boka om CIAs drapsprogram i Vietnam:

Hvordan New York times og CIA forsøkte stoppe den?

Forrige innlegg

Isbjørnen

Klimarealistenes første seier.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.