POSTED IN Virkelighetsforståelse

Khashoggi-saken:

Hva skjer på bakrommene?

0
Print Friendly, PDF & Email

I den virkelige verden skjer det mye bak kulissene. Denne reportasjen som det refereres til under tilhører «livet i skyggelandet», altså det som skjer under de offisielle nyhetsmedienes radar. Det er naturligvis ikke mulig å kontrollere alle opplysningene som fremkommer her. Men det er ingen tvil at viktige beslutninger og sentrale aktører med sine informanter og «aktører» bidrar i stor grad til begivenheter som når mediene som sensasjoner.

Slik er det også med mordet på Jamal Kashoggi i det saudiske konsulatet i Istanbul for mer enn et år siden. At hans rolle og deltagelse i konfliktene i Midt-Østen ikke er fullt formidlet tror jeg gjerne. Også detaljer om avlivingen av han er fortsatt uklare.

Artikkelen under tilfører det store bildet enda noe mulige puslespillbiter, men jeg synes at helhetsforståelse fortsatt er mangelfull av det jeg har sett. 

Knut Lindtner

Motivet bak drapet på Jamal Khashoggi.

Fra Voltaire Network.

Den iranske journalisten Saeed Kamali Dehghan, som arbeider for The Guardian, har bekreftet at Jamal Khashoggi var hans informant. Ifølge han så utgjorde Khashoggis avsløringer til han et av motivene for drapet på Washington Post-journalisten (og medlem av Det Muslimske Brorskap) den 2. oktober 2018 i Istanbul. 

Saeed Kamali Dehghan

I oktober 2018 publiserte Saeed Kamali Dehghan tre artikler som belyste en saudi-forbindelse til visse medier. Spesielt pekte han på at det London-baserte Iran International TV i all hemmelighet er finansiert av Saudi-Arabia med opp til 250 millioner dollar.

Den persisk-språklige fjernsynskanalen ble grunnlagt like før det iranske presidentvalget den 19. mai 2017.

Ofcom, som er Storbritannias regulerende autoritet for kringkasting, ble bekymret over holdningene til Iran International TV, spesielt fordi de lovpriste Peoples Mujahedin og Avaz Liberation Movement, to organisasjoner som påstår at de er ansvarlige for terrorist-angrep mot Den Islamske Republikken, og som sier de er støttet av Saudi-Arabia.

I dag er det slik at det pågår en krig om informasjonen. Sannheten er blitt et våpen som møtes med desinformasjon. Desinformasjonen er ofte viktigere enn informasjonen. For det er det folk tror på som teller, ikke om det er sant eller ikke.

Saeed Kamali Dehghan slår fast at kanalens desinformasjons-kampanje ble styrt av Saoud al-Qahtani på vegne av prins Mohamad bin Salman,

Al-Qahtani er tilfeldigvis den samme personen som sto for  utrenskningen sent i 2017 på Ritz-Carlton-hotellet i Riyadh, og for forhøret som den libanesiske statsministeren Saad Hariri ble utsatt for.

Han er også personen utpekt av Tyrkia som den som ledet drapet på Khashoggi. 

Det sies at han nå sitter i husarrest i Riyadh.

Saeed Kamali Dehghan ble opplært av George Soros sitt nettverk. Han laget en dokumentar i 2009 for HBO som påsto å vise at den unge Neda Agha-Soltan hadde blitt myrdet av den Islamske Republikkens hemmelige tjenester under demonstrasjoner mot gjenvalget av president Ahmadinejad.

For dette arbeidet mottok han en Peabody Award, og ble utnevnt til årets journalist av Foreign Press Association i Storbritannia (sponset av Qatar).

I virkeligheten ble ikke unge Nada myrdet av agenter den iranske regjeringen under disse protestene. Hun ble drept på vei til sykehuset i hendene på legen/agenten som fulgte henne.

Saeed Kamali Dehghan samarbeidet senere med CNN, CBC, France 24, Channel 4, og er senere forbundet med Le Monde og The Guardian.

Siden Khashoggis mord har Hennes Majestets hemmelige tjenester gjort sitt ytterste for å diskreditere han, og The Guardian har nektet han å publisere noe om denne saken.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.voltairenet.org/article209398.html

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Vindkraft:

En rådyr politisk flopp.

Forrige innlegg

Merkel:

Syriakrigen var ingen borgerkrig.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.